DRINSKA REGATA BAJINA BAŠTA

DRINSKA REGATA BAJINA BAŠTA 23.7.2022.

Spremi se za aDRINAlin i nezaboravnu manifestaciju na vodi koja svake godine okupi preko 20 hiljada učesnika.
Drinska regata Bajina Bašta

TERMIN: 23.7.2022.

Dodaj u listu želja ?

Detaljni opis

Jedinstveni karneval na vodi osmišljen je kao sećanje na čuvene drinske splavare i predstavlja jednu od najvećih turističkih manifestacija u Srbiji i najveći događaj na vodi u ovom delu Evrope – Drinska regata Bajina Bašta od Perućca do Rogačice.

U nepreglednoj koloni raznih plovila svih oblika i dimenzija, svake godine Drinom jezdi i desetak drvenih splavova izrađenih po zanatu hrabrih drinskih splavara koji su plovili na deblima posečenim u šumovitoj Tari. Više čamaca s trubačima tradicionalno prati nekoliko kilometara dugačku povorku regate i daje joj ritam.

PLAN I PROGRAM:

9:30 Okupljanje na platou, ispod brane na Perućcu. Obavezno doći 1,5 sat ranije pre početka spusta zato što će biti velika gužva na polasku.

Tačnu lokaciju pogledajte ovde.

11.00 do 15.00 Spust niz Drinu od Perućca do Rogačice

15.00 dolazak u Rogačicu gde je kraj spusta.

CENE:

1.)Za mesto u čamcu bez skipera: 3000 din.

2.)Za mesto u čamcu sa skiperom: 3300 din.

3.)Za ceo čamac bez skipera: 30000 din.

4.)Za ceo čamac sa skiperom: 33000 din.

 

*Svake godine Turisticka organizacija Bajina Bašta organizuje 2-3 autobusa koji vrše prevoz učesnika od cilja (Rogačica) do starta regate (Perućac) po povoljnoj ceni.

Način plaćanja:

Gotovinski ili preko tekućeg računa po izdatim instrukcijama organizacije, 50% prilikom rezervacije, ostatak do 5 dana pred put.

Prijave i rezervacije:

►PUTEM FORMULARA (klikni ovde).

Ili za dodatne informacije i rezervacije nam se javite direktno:

 

Splavarenje Ibrom Spust Bez Granica
E-mail: [email protected]
Tel: 065-8623161

Krajnji rok za prijavljivanje je 5 dana pre putovanja ili do raspoloživosti mesta. Minimalan broj članova za realizaciju ture je 15. Rok za otkazivanje ture (nedovoljan broj prijavljenih, loši vremenski uslovi,dejstvo više sile itd) od strane organizacije je 3 dana pre putovanja. Uz ovaj program važi pravilnik o izvođenju tura organizacije Srbija za mlade. Prilikom rezervacije potrebno je uplatiti 50%, ostatak do 5 dana pred putovanje. Shodno zakonu o turizmu Republike Srbije, ovaj program nije pokriven garancijama osiguranja u slučaju insoventnosti i naknadi štete.

Program se organizuje za članove uduženja i cilj ovog putovanja jeste promocija i razvoj omladinskog turizma Srbije kao i promocija aktivnog odmora kod mladih.

Splavarenje Ibrom - Rafting to Ibar Spust Bez Granica

Rafting na Ibru predstavlja splavarenje i spustanje niz reku čamcima i splavovima u podnožju Kopaonika od opštine Leposavić do opštine Raška