Android – o nama

Омладина која је окупљена око организације Сплаварење Ибром “Спуст Без Граница” и пријатеља манифестације традиционално организује манифестацију СПУСТ БЕЗ ГРАНИЦА.

Група ентузијаста заједно са омладином даје свој креативни допринос средини и окружењу реализујући летњи викенд догађај.

Организација у свом саставу окупља младе и креативне људе који дају допринос и културно мотивишу омладину на стварање кроз омладински активизам.

Идеја је сажета у самом имену манифестације и представља рафтинг – сплаварење средњим током реке Ибар у подножју туристичког центра Копаоник.

Почиње на територији општине Лепосавић а завршава у општини Рашка. Веома велики број младих узима учешће у самој манифестацији из свих општина Ибарске долине и региона.

Сама манифестације замишљена је као дводневна у другом викенду јула. Тада се завршавају све обавезе око испита за студенте и средњошколце па сви желе да узму учешћа и награде себе после озбиљног рада а пре летовања.

Манифестацијом је отворена за све добронамерне који желе да разбијају предрасуде и страхове од непознатог.

Основни циљ је повезивање, склапање пријатељстава, укључивање у рад пријатеља из других општина и градова са циљем унапређења саме културне и туристичке понуде овог простора и међусобног повезивања.

Млади се такмиче у кувању рибљих чорби и у спортским активностима, забављају учешћем на играма без граница, кампују, активирају на сплаварењу.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *