Kopaonik u letnjem periodu nudi prirodne lepote za uživanje

Kratki opis:

Obiđite turističke atrakcije Kopaonika i biljni i životinjski svet Nacionalnog parka Kopaonik, upoznajte se sa raznovrsnim zanimljivostima, kulturno-istorijskim, geografskim i botaničkim. Ako vam nije dovoljno da svoj vikend ispunite pešačenjem kroz netaknutu prirodu i divljinu, uživanjem u nezaboravnim vidicima i pogledu, čistom vazduhu, Suncu, dodajte svom odmoru malo uzbuđenja i adrenalina kroz ture vožnje kvadovima i drugim adrenalinskim sadržajima. Ne propustite priliku da vidite ovaj predeo i da doživite njegovu lepotu, posebnost i nestvarnost. Posetiti Kopaonik tokom letnjih meseci pruža jedinstvenu priliku da istražite prirodne lepote planine i uživate u raznovrsnim aktivnostima na otvorenom, sve dok se opuštate u prijatnoj planinskoj atmosferi. Leti, Kopaonik oživljava u bogatim zelenim bojama, pružajući predivne pejzaže za istraživanje. Priuštite sebi mogućnost da pobegnete od letnje žege i sakrijete se među borove i jele koje pružaju najlepši miris i svežinu. Dođite na čist Kopaonički vazduh, najslađe borovnice, maline, ukusne i zdrave vrganje i ponesite sa sobom samo lepe uspomene i miris i ukus koji će vas dugo pratiti.

Aktivnosti:

Pešačenje šumovitim predelima kao i livadama sa bujnom vegetacijom borovnica
Vožnja kvadovima po netaknutoj prirodi koja će u vama probuditi adrenalin
Foto safari, mogućnost fotografisanja flore i faune Nacionalnog parka Kopaonik
Obilazak slapova laganom šetnjom do destinacije koja je poznata samo pravim ljubiteljima Kopaonika
E bike, istražite prelepo prirodno okruženje sa vrlo malo napora.
Paraglajding, prilika da ostvarite vaš san o letenju.
Spa tretmani, opustite sva vaša čula, relaksirajte se u vrhunskim spa centrima na planini.

Opis ture:

PRVI DAN
Dolazak na Kopaonik od 15h do 17 h. Smeštaj u odabranim apartmanima (Vila Lucky Kop & Restoran i Treska Resort) koji su opremljeni tako da vam pružaju potpunu udobnost. Upoznavanje sa programom ture “Aktivni Kopaonik leto/jesen” na Kopaoniku. Oko 17h polazimo na pešačku turu Treska u pratnji domaćina koji dobro poznaje ovu našu planinu i upućen je u mesta na ovom putu gde se kriju najukusnije borovnice i pečurke. Nakon 20 minuta laganog hoda stižemo do podnožja vrha Treska i nastavljamo put ka vrhu.
Ova pešačka tura će vam naročito prijati nakon puta jer je umerenog intenziteta, a nagradiće vas pogledom na zalazak sunca uz piće dobrodošlice. Treska je vrh na južnom delu ogromnog masiva Kopaonika visok svega 1622 metara, ali više privlači pažnju od mnogih viših planinskih vrhova zbog specifičnog dvozupca koji čini ovaj vrh. Ovaj dvozubac čine dve oštre stene razdvojene malim prevojem. Ovde pravimo pauzu za fotografisanje i uživanje.
Osetite sve čarolije, svu čudesnost i posebnost ovog vrha. Uživajte u pogledu, blizini neba i sunca, oštrom čistom vazduhu. Po lepom vremenu iznad oblaka mogu da isplivaju i planinski vrhovi iz regiona i da neočekivano ukrase vaše fotografije.
Trajanje pešačke ture je oko 2 sata.
Povratak u smeštajni objekat, večera, slobodno vreme.

DRUGI DAN
Doručak u restoranu po principu samoposluživanja od 8-10h u kojem ćete da uživate u ukusima kopaoničkih proizvoda.
Posle doručka odlazimo do centra turističkog mesta Kopaonik i krećemo na odabrani fakultativni izlet iz naše ponude.

Pešačka tura “Nebeske stolice” 
u pratnji našeg domaćina omogućava da se izbliza pogleda i doživi planinski život, da se upozna sa raznim zanimljivostima, kulturno-istorijskim, geografskim i botaničkim. Posetićemo lokaciju gde se nalaze dve stene koje su izdignute iznad okolnog terena i često su prekrivene oblacima, što daje utisak da su “stolice” u nebesima. Obilazimo i arheološki lokalitet Crkvine gde se nalaze ostaci ranohrišćanske bazilike stara između 1300-1600 godina. Staza polazi od centra naselja konaci “Sunčani vrhovi” pored “Mašinca” na prevoj zvani “Pajino preslo” (1804mnm),  preko staze Duboka – Crvena (staza 6), do raskrsnice puta i staze koja prolazi ispod žičare Krčmar, preko staze (broj 21) prema Malom (1788mnm) i Velikom Bećirovcu (Šiljak 1782mnm).
Trajanje ove srednje teške pešake ture koja je prilagođena i za decu je oko 4-5 sati sa usponom oko 414 m.

ATV tura vožnja kvadovima
 vodi vas do vrhova Kopaonika koji nude uživanje u spektakularnim vidicima. Usput nailazimo na mesta za odmor i predah tokom kojih možete napraviti fotografije koje će biti podsetnik na nezaboravan aktivan vikend na Kopaoniku. Ova tura se ne preporučuje za decu zbog bezbednosti.
Trajanje je oko 60-180 minuta u zavisnosti od ture.

Safari “Nebeske stolice”
 Safari tura podrazumeva obilazak i razgledanje turističkih atrakcija Kopaonika kao i flore i faune Nacionalnog parka Kopaonik kroz vožnju u posebno prilagođenim off-road vozilima za ovu namenu.
Trajanje je do 4h.

Paraglajding  
Za ljude koji žele da iskuse Kopaonik iz ptičije perspektive, tandem let paraglajdingom je pravo adrenalinsko rešenje. Mesto poletišta na Kopaoniku kao i trajanje leta paraglajdinga zavise od vremenskih uslova. Do poletišta se dolazi terenskim vozilom.
Trajanje 1h.

E-bike tura
 Vožnja bicikla na Kopaoniku po odabranim stazama predstavlja pravo uživanje, uz veliko uživanje u samoj vožnji uživajte i u predivnom pogledu sa „krova Srbije“.
Trajanje od 1h do 7h u zavisnosti od ture.

Spa centri: 
Za opuštanje pružamo mogućnost organizacije i rezervisanja termina u spa centrima na Kopaoniku.

TREĆI DAN
Doručak u restoranu po principu samoposluživanja od 8-10 h. Posle doručka je odjava iz apartmana i odlazak na pešačku turu “Slapovi Treske” u pratnji našeg domaćina.
Pešačka tura “Slapovi Treske” Lagana šetnja ukupne dužine 6 km, u kojoj se dolazi do neistraženog bisera Treske. Imaćete jedinstvenu priliku da se rashladite u slapovima i osetite njihovu svežinu. Uživaćete u žuboru, miru i digitalnom detoksu.

Kraj ture.

Moguć produžetak boravka u apartmanima Treska Resorta, jer na Kopaoniku i okolini možete videti i uživati u manastirima, banjama, jezerima, vodopadima, izletištima, gljivarskim stazama i još mnogo čemu.