Извештај Спуст Без Граница бр. 12 – 2015

Овим извештајем презентујемо рад нашег удружења у 2015 -тој години шта смо све урадили као омладинска организација која доприноси унапређењу животног окружења у подножју Копаоника са акцентом на Ибарску долину !

Znak2015-Leposavic-Raska-474x480

Организација је своје активности наставила одмах по завршетку претходног Спуст Без Граница. У децембру 2014-те организација је добила финансијску подршку Канцеларије за Косово и Метохију и на тај начин могла је да озбиљно припрема овогодишњи Спуст Без Граница бр. 12.

Пре саме манифестације претходио је низ активности у циљу презентације саме манифестације и окружења али и конкретним радом на терену који је био потребан да би се све извршило у складу са планираним.

Почећемо редом.

1. Манифестација Спуст Без Граница је 21.фебруара 2015 била презентована на Сајму туризма у Београду где смо проказали наш видео спот и делили флајер заинтересованим посетиоцима штанда испред (ТСО) Туристичко-Спортске Организације Лепосавић.

Погледај>> ФОТО-ГАЛЕРИЈУ

2. После презентације на Сајму Туризма у Београду удужење је присуствовало “VIII Сусретима организатора манифестација” у Привредној Комори Србије заједно са свим репрезентативним манифестацијама од значаја.

Погледај >> ФОТО-ГАЛЕРИЈУ

3. Убрзо после Привредне Коморе Србије уследио је наступ у Привредној Комори Београда (април) где смо такође имали могућности да предлажемо решења и поделимо наша искустава која могу бити од користи за све нове и младе манифестације.

4.Како се приближавао мај када је требао према планираном да се крене са припремним активностима које су имале функцију маркетиншке припреме за бољу видљивост манифестације. Па тако у складу са планом радили смо на дизајну знакова са еколошком поруком, дизајну плаката, захвалница, диплома, флајера, а као додатни рад потрудили смо се да урадимо квалитетну андроид апликацију коју можете преузети за ваш андроид телефон на следећем >> ЛИНКУ.

5. У месецу јуну наше удружење кренуло је са конкретним јавним презентовањем и најавмо манифестације Спуст Без Граница бр. 12.

6. У месецу јулу припремали смо се да додатно презентујемо манифестацију и пракричним радом на конкретним циљевима остваримо постављене циљеве.

  • Урађене су све припреме за реализацију Игара Без Граница на базенима у Рашки и Постењу. Обезбеђена техничка опрема за све планиране забавне игре на води. У сарадњи са Туристичо-Спортском Организацијом Рашке спремане су игре за Рашку али у последњем тренутку нисмо успели да пре самог догађаја Спуста Без Граница урадимо игре у Рашки због попуњености термина у планираном периоду. Тог дана слична удружења нашем, изводили су баш тог викенда активности на води тако да није било коректно са наше стране да се преклапамо и ометамо њихов рада па смо одложили дешаање за термин после Спуста Без Граница бр.12.
  • Урађено је трасирање и еколошко уређење Ибра од Постења до Рашке чиме је спремљена траса за неометано сплаварење реком и извршене последње припреме за почетак викенд манифестације Спуст Без Граница бр. 12.

7.  Субота 11. Јул -2015 ->

8. Недеаља 12. Јул – 2015 ->

  • Према плану смо се спремили за почетак сплаварења, довежени су потребни чамци за све учеснике сплаварења
  • око 10:30 кренули смо на сплаварење Ибром Спуст Без Граница бр.12-2015 , мало смо каснили у старту јер смо чекали представника Словачке амбасаде да нам се придружи. Ибар је ове године био идеалан за сплаварење јер је водостај био много виши него претходних година што нам је и омогућило да много пре планираног стигнемо на циљ у Рашку.
  • око 14:30 би је сервиран војнички пасуљ за поделу свим учесницима на сплаварењу и свима који су нас чекали на циљу.
  • У сарадњи са (ТСО) Туристичко-Спортском Организацијом Рашке сви сплавари имали су дозволу да уђу на градски базен да се туширају и купају колико хоће или до заказаног времена за повратни превоз учесника. Овај непланирани али реализовани гест добре сарадње нашег удружења и ТСО Рашка сви учесници су похвалили и исказали захвалност посебно сви они који су путовали даљим превозом дуж централне Србије јер су могли да се среде за путовање.
  • У вечерњим сатима замишљено је било да се организује завшна журка на базену у Рашки где би се окупили и сплавари и несплавари на вечерњем заједничком дружењу у Рашки. Обзиром да је главни носилац тог догађаја требао да буде власник летње баште на базену, они су неоправдано отказали рад надајући се да нико неће доћи на то дружење јер су мислили да има превише забавних места за омладину Рашке и да нема економску исплативост организовање догађаја у склад са нашим планом. Ми смо у долазку приметили да је ипак постојало интересовање посетилаца видевши групе људи које су се враћале изненађене због отказивања са базена. У будућем периоду очигледно мораћемо озбиљније да приступимо реализацији тог дела.

9. Уторак 21.07.2015 на базену у Рашки ТСО из Рашке реализовала претходно планиране Игре Без Граница чиме је пружен занимљив садржај младима Рашке и овог лета 2015-те.

10. Недеља 26.07.2015 на Копаонику

  • имали смо јавни наступ као удружење “Сплаварење Ибром Спуст Без Граница” у емисији “Жикина Шареница Кадар- 01:09:25” чиме смо још једном јавно презентовали рад удружења и манифестацију.

Начелно ми као удружење које је радило и тражило подршку свих заинтересованих за нашу манифестацију можемо бити задовољни јер нам је ове године први пут финасијски помогла Канцеларија за КиМ, посетио нас је Словачки представик на КиМ, имали смо подршку Словеначког контигента КФОР-а, коректно смо сарађивали и имали ТСО – Рашке и Лепосавића, имали смо у посети и других међународних представника организација.

Тражили смо скромну подршку за идеју окупљања свих председника Општина Ибарског тока од Рожаја до Краљева и других међународних представника који уважавају Спуст Без Граница од председника Општина Лепосавића и Рашке али од њих смо добили само усмену подршку.

Дакле, можемо рећи да је Спуст Без Граница бр. 12 -2015 завршен и може се премати за нове Ибарске чаролије у 2016-тој.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.