Realizovano ekološko uredjenje i trasiranje Ibra

18.08.2021 – Organizovano smo se pripremili i relazivali prema planu ekološku akciju trasiranja i uredjenja rečnog korita reke Ibar za potrebe manifestacije Spust Bez Granica br. 18 !

Dogovorom dve grupe volontera iz Raške i Leposavića sa dva čamca obišli smo rečnu trasu od Kampa do Cilja gde smo ukonili prepreke koje sprečavaju bezbedno splavarenje – rafting. Time su stvoreni preduslovi za realizaciju manifestacije predvidjene za 22.08.2021. Ekologija i briga o reci treba da nam bude neprestano usadjena u kulturi očuvanja žuvotne sredine. Tužno je videti sliku smeća pored ili u reci. U skladu sa našim mogućnostima ukonili smo i obezbedili kritične tačke kako bi na zadovoljstvo svih posetioca imali prijatan boravak na reci.

Leto još traje i ako će proći Preobraženje mislimo da boravak na otvorenom u pritodi je nezamenljiv za jačanje imuniteta svih i pripremu za predstojeće dane.

Očekujemo Vas . Vidimo se !

Splavarenje Ibrom - Rafting to Ibar

Rafting na Ibru predstavlja splavarenje i spustanje niz reku čamcima i splavovima u podnožju Kopaonika od opštine Leposavić do opštine Raška