World Rafting Day – Svetski splavarski – rafting dan

Svetski dan ratinga subota drugog vikenda  jula

IRFMeđunarodna Federacija Raftinga (IRF) – ustanovila je da svaka druga subota jula širom sveta bude posvećena raftingu.

Oni priznaju sve organizacije koje  su tog vikenda posvećene i učestvuju na  raftingu.

Pored samog raftinga na reci proslava Svetskog dana raftinga može se uraditi na mnogo načina kao što su predavanja, video prezentacije, medijski nastupi, izložbe, demonstracije, ekološke akcije na reci i dr. gde pokazujemo našu kreativnost i strast prema raftingu.

Međunarodnoj Federaciji Raftinga (IRF) posebna je želja da imaju tog dana što više učesnika gde će najveći događaj dobiti specijalnu nagradu. Pozvani su svi zainteresovani da učestvuju u ovom događaju i da svoje izveštaje o učešću postave na Facebook stranici IRF zida čime bi potvrdili svoj doprinos u proslavi ovog dana.

Obzirom da naša Organizacija već duži niz godina za svoj termin manifestacije drži drugi vikend jula eto od ove godine zvanično se priključujemo ovoj međunarodnoj akciji proslavi Svetskog dana Raftinga sa manifestacijom splavarenje Ibrom Spust Bez Granica.

Želja svih je promocija raftinga – splavarenja kao sporta kao i zdravi stilovi života u prirodi sa prijateljima i promocija ekološke svesti, u najboljem svetlu.

Mi već 11 godina upravo našim splavarenjem – raftingom i  sa našom regatom konkretnim aktivnostima pružamo pudršku ovim ciljevima!

Splavarenje Ibrom - Rafting on the Ibar river

Rafting na Ibru predstavlja splavarenje i spustanje niz reku čamcima i splavovima u podnožju Kopaonika od opštine Leposavić do opštine Raška